Saturday, July 27, 2013

Nana Shares: Yoyoy Kamphora Spa

Assalamualaikum and hello everyone!

I know I know, it's been a while since I last wrote here. My previous post pun on first day of Ramadhan and sekarang ni dah almost a month dah since kite start berpuasa. Maaf ye semua. Bukan I tak nak tulis tapi I macam takde mase nak menulis. Sibuk situ sibuk sini. Sibuk dengan ape? Jangan tanya sebab I pun tak berapa nak sure I sibuk dengan ape. Nak kate sibuk dengan kerja, I basically dah settlekan everything sebelum puasa hari tu. Tapi tu lah, sepanjang puasa ni I asyik busy je. Busy dengan Petitestaz lah, busy buat kuih raya lah, busy itulah busy inilah. Kalah menteri!

Anyw, if you've been reading my blog for quite some times, korang mesti perasan yang tahun ni I takde buat "Misi Kad Raya" macam tahun tahun lepas. Maaflah ye. Bukan sombong berlagak dah tak nak hantar kad raya kat korang semua, tapi tulah, nak menulis entri pun I pikir seratus lapanploh empat kali, ni kan nak buat kad raya. Nak buat tu memang nak buat tapi tu lah asyik postpone postpone je, tengok tengok dan nak raya. Mane sempat nak buat kad raya beb! Inshaa Allah kalau ada rezeki tahun depan I buat ye. Siapa nak bagi address awal-awal eh. Hahahaha!

So yea, since kite tinggal lagi lebih kurang 10 -12 hari lagi nak raya, macam mane dengan preparation korang semua? Baju raya dah beli? Kasut raya? Bag raya? Langsir?? Carpet??? Cadar????? Haaaa, nasib baiklah I ni duk dengan parents I, so takdelah kelam kabut nak tukar langsir baru lah, carpet baru lah, peti ais baru lah semua benda lahhh. Kalau tak pengsannnnn! Ni pun kononnya nak cat bilik tapi hampehhhhh, tong cat pun tak beli lagi! Jawabnye lepas raya lah baru I cat bilik ni. Sape nak tolong I cat bilik angkat tangannnnnn! Heheee.

Anyw, basically kali ni preparation I simple je. Baju raya selai dua. Kasut raya? Beg raya ....??? Errr beg dengan kasut tahun lepas jelah! Heh heh. I sebenarnye tak kesah sangat pun pasal beg atau kasut raya ni sebab I ni memang dah sejak azali lagi hantu kasut dengan beg. So, tak kirelah raya ke tak raya ke kalau dah berkenan mesti beli. Bagi I ape yang penting mase nak raya is the appearance! Baru ke lama tu belakang cerita. Baju ke kasut ke beg ke telekung ke kenalah bersih. Tak koyak rabak. And badan kenalah kurus (misi yang seringkali gagal taktahu kenapa! Stress tahuuuu!) and muka kenalah cantik dan bersih sesuci lebaran. Basically kalau nak dekat dekat raya ni I akan start berdiet dan berworkout and pegi buat facial treatment.



Alhamdulillah, I went for my facial treatment tengahari tadi dekat Yoyoy Kamphora Spa Taman Melawati. Honestly, it was my first time pegi sana and I am so lovin' it! Sebelum ni macam-macam spa dah I pegi but yea, I think for now I'm gonna stick with Yoyoy sebab best and cozy and the staff sangat friendly. Me likeyyyy! Anyw, facial treatment dah buat. Sekarang tinggal sesi berdiet dan berworkout je tak bergerak-gerak lagi -.-

Seriously I taktahu kenapa kali ni I macam malas gile nak mati nak berworkout. Dah lah malas nak workout lepas tu asyik nak makannnnnn je. Nasib baik puasa kalau tak maunye berat naik seploh kilo! Pengsan makkk! Macam mane ni macam mane ni! Siapa boleh membantu?! Ok, starting today I kena start workout daily. Since sekarang tengah puasa so tak payah nak workout gile gile kang pengsan tak pasal. So yea, I shall do simple workouts for those target areas especially arms and legs! Magadddddddd -.-

Oklah, nampaknya macam dah banyak sangat dah I mengarut kat sini. 
I shall stop now and jumpa lagi di lain entri. 
Have a nice day semua. Jangan ponteng ponteng puasa tauuuu! 
Thanks for reading. Jazakallah :)

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment :)