Saturday, April 6, 2013

Nana Diaries: iBlogger Bazaar

Assalamualaikum and hello everyone.

Walaupun pada hakikatnya I sebenarnya ade banyak benda yang nak ditulis tapi oleh kerana kekangan masa tambah pulak dengan kemalasan yang teramat sangat, hari ni baru I dapat update blog I yang bukan setakat berhabuk ni. Siap bersawang lagi hah!

So yea, as some of you may already know, last week was a super hectic week untuk I. Dari hari Isnin sampailah ke hari Ahad. Hari Isnin I busy dengan preparation untuk iBlogger Bazaar for Campus Festival 2013 dekat MMU, Cyberjaya. Nak kena siapkan itu, nak siapkan ini. Yela, taknak lah nanti bile dah sampai sane itu tertinggal ini tertinggal. Tak ke susahkan diri sendiri. Lagipun manade jauh Cyberjaya tu!

Tuesday and Wednesday were the most tiring day ever. Pagi pagi lagi I dah terhegeh-hegeh bergerak ke Cyberjaya. Dahlah dengan tak tahu jalannya, dengan jem nya lagi. Manade stress. Nasib baik my parents pun kebetulan nak pegi Putrajaya hari tu. So ape lagi, memang tak lah I nak drive pegi sane. Heh heh! The opening ceremony was at 10am tapi kiteorang yang join iBlogger Bazaar have to be there latest by 9am. Yela, nanti terganggu pulak ceremony. Orang lain sibuk dengar ucapan kite sibuk ke tung ke tang ke tung ke tang set up booth. Alhamdulillah, I arrived at 8.45am so takdelah kelam kabut nak set up booth.

Lepas je I siap set up booth I, orang dah mula datang. I was lucky. Walaupun banyak booth yang hebat dan menarik hari tu, somehow people still datang ziarah booth I. Ada yang beli shawl, ada yang beli baju, yang beli cookies and brownies pun ade. Alhamdulillah. Thank you jugak to my so-called partner plus baker yang kecoh tu yang datang bawak Chocolate Mint Brownies hari tu. Mungkin sebab orang tak biase makan mint brownies, so it was a bit difficult to sell mula-mula tu. Tapi alhamdulillah, towards the end, we only left with 4 slices je. Yayyy! Seriously I tell you, those brownies sangat sedap ok. Kalau tak percaye, boleh lah try. Heheee.



So yea, around 5pm, we decided to pack up and leave. Penat ohhh! Nasib baiklah I tak payah drive, so dapatlah rehat rehat sikit dalam kete. Heheee. Since everyone was pretty tired and mama I pun tak larat nak masak, we decided to have our dinner kat luar je. Lepas dinner we headed home and again, I have to prepare some stuffs untuk booth esok pulak. Dalam pukul 2 pagi baru I tidur. Krohkrohhhh!

Day 2 was more or less the same. Bangun pagi, mandi, siap-siap nak pegi Cyberjaya. Ape yang lainnya hari ni I kena drive sendiri pi Cyberjaya. Agak malas dan sedih sikitlah. While I was preparing myself, I gurau-gurau cakap kat ayah I "daddy, can you give me a ride today? Kite malas nak drive lahhhhh" (sambil buat muka sedih). Again, I was lucky. He said "yelaaaa!" Hah! Daddy is awwsome! So, tak payahlah I drive lagi hari ni. Seronoknya kiteeee!

Alhamdulillah, the crowd was better on Day 2. I managed to sell like more than half of my Cadbury Chocolate Chip cookies and shawl-shawl I pun almost sold out. What's more interesting was bestfriend I, Imran decided to make a special appearance! Terharunya kiteee! Besides, my high school friends pun ade 2 3 orang yang datang ziarah and beli barang-barang dekat booth I. Thank you korang. I was beyond terharu. Korang sangat awwsome ok!


So yea, it was five o'clock at I was time to pack up. Walaupun penat semalam tak hilang lagi, campur pulak dengan penat hari ni, I was happy and excited. Sangat sangat happy. It is all worth it! To everyone who came to Petitestaz booth during Campus Festival 2013, thank you so much. You guys are awwsome! See you people again soon inshaa Allah!

Thanks for reading!

2 comments:

  1. menariknya event ni :)

    kalau kat ipoh susah nak dapat peluang pergi event mcm ni

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaa Allah nanti ade lah tu. Jangan lupe pegi tauuu! Heheee

      Delete

Thank you for your comment :)