Monday, March 18, 2013

Nana Diaries: Meet the Blogger

PERHATIAN!
I wrote this last week tapi 
hari ni baru nak publish -.-

Assalamualaikum and hello everyone.

Walaupun pada hakikatnya I agak busy menjahit shawl-shawl yang bakal dijual untuk MMU CampusFest '13 on 26th and 27th March ni, tapi hari ni I nak update jugak pasal my so-called awesome Saturday seperti yang telah dijanjikan. So yea, let's start the story shall we?

Few days before Saturday (tak ingat hari Khamis ke Jumaat) ada this one blogger nama die Noor Atikah Ramli (Ika) bagitahu I yang die nak datang KL on the weekend. Katanya saja nak jalan-jalan. Sambil-sambil tu boleh jumpa kawan-kawan blogger yang lain. So yea, walaupun I dengan die tak penah jumpa face2face tapi dari cara die berkata-kata (or ni this case menulis) she seems like a nice and interesting girl and I said "yes, sure. Jom jumpa!"


PS: Click on her name above to visit her blog :)

On Saturday, we decided to meet dekat Time Square at 2pm. Honestly, it's been a while since kali terakhir I menjejakkan kaki kat Time Square. Entahlah kenapa tapi I takde rasa macam nak pegi Time Square. Mungkin sebab dah bosan kot. Mana taknya, masa Time Square ni mula-mula bukak dulu (I ingat lagi time tu I was 14!) boleh dikatekan almost everyone week I ada kat Time Square tu. Mane tak bosan!

So yea, back to the story. Walaupun kiteorang kate nak jumpa pukul 2, tapi biaselah name pun Kuala Lumpur, lebih kurang pukul 3 macam tu baru I sampai dekat Time Square. Mula-mula ingat nak naik tren je tapi I ade tempat lain nak pegi lepas tu so I decided to drive. Kesian Ika dengan kawan die, Ain kena tunggu I yang terkemut-kemut tersekat dalam jem. Sampai hati KL ni buat kawan kite tertunggu-tunggu :(

Anyw, once I jumpa dieorang we decided to have some late lunch. Almaklumlah dieorang ni dah kelaparan tunggu Cik Puan yang lambat ni. Mula-mula dieorang nak makan Nando's tapi when we came across Vivo American Pizza & Panini and katanya dieorang tak penah try makan kat kedai ni, we decided to give it a try. Plus, kedai tu kat ada cop halal dari Jakim. Hikhik!


Tetiba jadi lapar pulak -.-

So yea, everyone ordered their food. Ada yang order chicken chop, ada yang order lasagne, ada jugak yang order Carbonara Linguine! Walaupun it wasn't my first time makan kat kedai ni yet I have no idea what to order. So, I decided to give "Ocean Discovery" a try. Kononnya on dietlah. Takmo makan banyak-banyak. Pui!!!

Seperti yang tertera di dalam menu, Ocean Discovery ni sebenarnya is dedicated to seafood lovers. Pendek cerita, makanan ni memang untuk pencinta seafood macam I ni lah. Mane taknye, semua ade dalam "Ocean Discovery" ni. Ade fried fish fillet, calamari, scallop cakes, onion rings (onion pun seafood ke?) and fries (ini juga??). Yumyummmm! Hahhhh, dalam banyak-banyak benda yang tersenarai tadi, my favourite would be calamari and my least favourite would definitely be the onion rings. I have no idea macam mane orang boleh suka makan onion rings. It's a BIG no no for me! 

Oh, and I ordered some dessert too! I order ape? Mestilah American Cheesecake dieorang! Walaupun I sebenarnya dah kenyang gile makan Ocean Discovery tu, yet I managed to habiskan my cheesecake! Macam mane tak jadi anak gajah. Ish ish ish!

Setelah perut kenyang, memory card penuh dengan gambar-gambar yang sengal lagi mereng, we decided to go for a walk. Jalan sini jalan sana, beli itu beli ini, it's almost 6pm. Since I pun kena jumpa supplier I petang tu, and Ika pun ada 'date' dengan blogger yang lain, we had to say our goodbyes. Cepatnya mase berlalu! Slow la sikit masa oiiii!!!

Hahhh, itu dia cerita pasal my so-called awesome Saturday. 
Walaupun nampak takde lah awesome mane
 but we had fun. So much fun. And food too! 



To Ika and Ain, 
Inshaa Allah kalau ada rezeki kita jumpa lagi ye ;)

That's all for now.
I'll write again soon inshaa Allah.
Thanks for reading and have a nice day!

4 comments:

  1. bestnya.huhuhu..

    jom join contest pertama dari saya :)

    http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/04/contest-header-paling-meletop-2013-by.html

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)