Sunday, February 3, 2013

Nanan Diaries: Dubai, here we come! - Day 1

Assalamualaikum and hello everyone.

Ya Allah, lama gila rasanya I tak menulis kat sini kan. Sorry sangat sangat. I was soooo busy. But anyw, alhamdulillah, hari ni I dapat update blog I yang tak seberapa ni. Yayyy!

So yea, last Wednesday my family and I (excluding my brother) telah pun selamat berlepas dari KLIA to Dubai International Airport. Tujuan utama kiteorang sebenarnya untuk buat umrah. Tapi seperti biasa lah kalau naik Emirates mesti die singgah Dubai dulu. Orang selalunya singgah sini for a day je tapi kiteorang decided to stay a bit longer. Three days to be precise! Almaklumlah sekarang kan tengah Dubai Shopping Festival. Plus, I pun nak jumpa abaya supplier I kat sini. Bak kata orang, sambil menyelam minum air la kan. Hikhik!

Shawl: Street shop in Makkah | Top: A shop in Oxford Street, London | Jeans: Levi's
Boots: A shop in Istanbul, Turkey | Backpack: Street Shop in Bangkok, Thailand
Bag: Klikfesyen.blogspot.com



Anyw, we departed from KLIA at 10.45am in the morning and alhamdulillah we arrived at 3pm Dubai time. So yea, since we kinda used to things in Dubai, lepas settle everything kat airport we took a cab to the hotel. Kali ni we decided to stay at Al-Bustan Center & Residence. One thing that I like about this place is that tempat ni is actually a shopping center. So, tak payah susah susah nak naik bus, train semua nak shopping. Turun je kat ground floor, semua ada! Yahoohoooo :)

Fuyooo, meriah tak hotel kiteorang. Hikhik!

Since kiteorang pun sampai lambat, there's nothing much that we could do hari tu. Lepas je solat maghrib (jama' isha sekali) , we headed to Baniyas Square. Seperti biasa lah, Dubai ni tak penah tak jem. So, instead of taking bus, cab or rent a car, we took the Metro train instead. Nasib baiklah tempat kiteorang tu ada Metro station yang dekat gila. Tak sampai 5min walk pun! Kononnya kiteorang nak pegi dinner lepas tu nak singgah Naif Souk for mini shopping session, tapi entah macam mane we were lost. Well, not really lost sebenarnya tapi somehow kiteorang tak jumpa kedai makan! We literally went round and round tempat tu for more that 2 hours!  And yes, we were walking our feet off!! Memang tak penah I buat menda ni kat KL.

We almost gave up! Mane taknye, it was 10pm Dubai time and it was friggin 2 in the morning in Malaysia. Manade kiteorang ngantuk ngan penat! So yea, I told dad, "we starve jela malam ni!" Tetiba we came across a Pakistani restaurant! Excited tak hengat! Alhamdulillah :) Lepas je perut kiteorang kenyang, entah macam mana there were dozens and millions of kedai makan everywhere. OHEMGEEE!

Hmmmm ...
 So yea, nampaknya macam dah banyak gila I tulis hari ni. 
And since it's almost Isha' here in Madinah, 
I shall stop writing now and continue with the story again nanti. 
Sabar tauuuu! Heheee

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment :)