Thursday, December 20, 2012

Nana Diaries: Big Bad Wolf 2012

Assalamualaikum and hello everyone!

Setelah puas mengstresskan diri sendiri for the last few weeks sebab tengok kawan-kawan I semua duk berlumba-lumba post gambar buku-buku yang berjaya di "rembat" dekat Big Bad Wolf Book Sale dekat Instagram tatkala I kat rumah sibuk membusykan diri dengan kerja dan weddings and engagement ceremonies, akhirnya berjaya juga I menjejakkan kaki kat Mines Malaysia International Exhibition & Convention Center (MIECC) dekat Seri Kembangan semalam.

Semalam, pagi pagi lagi I dah bangun siap siap. Almaklumlah, Encik Sepatutnya-jadi-Driver tetiba takde kereta. So terpaksa lah Cik Kakak yang Awesome lagi Baik Hati ni pegi amik die kat rumah. The plan was to go at 9am sebab nak pi breakfast dulu and takut kalau pegi lambat ramai orang, tapi at 10am baru I terpacak depan rumah die. Nasib baik lah kawan I yang sorang ni amat memahami, so takde la dia marah-marah. Cume membebel-bebel macam mak nenek for the first 5 minutes je. Heheee.

So yea, we had our breakfast dekat Sri Gombak and headed to MIECC. Excited I tahu! Nasib baik la my Partner in Crime ni balik Malaysia bercuti for a month. Kalau tak memang tak sampai la I kat tempat ni. Bukan taktahu jalan (walaupun pada hakikatnya wa ni memang buta jalan sikit) tapi sebab kalau dia ni tak balik, takde sape yang sanggup nak teman I yang akan menjadi gila when it comes to books, bookstores, dan yang seangkatan dengannya. Mekaseh awak teman kite. HOHOHO!

 Let's the hunt begin!

Anyw, we arrived dalam pukul 12 macam tu. Mula-mula sampai tu I takdela excited mane walaupun orang keluar masuk keluar masuk dengan buku berdozen-dozen tapi once I personally entered the exhibition hall tu I was like PERGHHHH!!! Tetiba keterujaan itu muncul. Mana taknya, kiri kanan buku bertingkat-tingkat macam KLCC (ini hiperbola je). Buku itu ada buku ini ada. Sampaikan I dah taktahu what to buy and from where to start my book hunting session.

Even though he enjoys sleeping wayyy more than this 
but somehow those books made him happy (T.T) Terharuuu!

Setelah tiga jam setengah lebih sikit mencari buku, pusing situ, pusing sini, we decided to balik. Tu pun sebab teringat yang kiteorang belum solat Zuhr lagi. Kalau tak maunya lagi 4 jam tak keluar! Sampai Si Encik tu kata "kalau tau tadi I dah bawak sleeping bag datang tadi. Tak pun I balik tido dulu esok I datang amik". Hamboiii, sampai hati!. So yea, once we paid those books and solat Zuhr dekat The Mines, instead of balik rumah we went for a late lunch (baru ingat nak makan) and mini shopping and headed home. Perut kenyang, hati senanggg. The endddd =P

I was hungry. 
Hence, he fed me with these plus some desserts.
I almost gave up on food!

Additional purchase of the day.
And some "mystery gifts" from BBW!

Anyw, to all "ulat-ulat buku" out there, feel free to come and join this. Sumpah you won't regret it! I mean c'mon I bought my 10 books plus 3 books of his for only RM119. Cheap much?! Mane nak dapat 13 books for that kind of price kat tempat lain! So yea, kalau korang nak pegi baik pegi cepat as this will only be there sampai Sunday, December 23rd, 2012 je. Tunggu ape lagi. Datang jangan tak datangggg!

These for this. Cheap much?!

It's been 6 yrs since I called you AYAM 
and you called me ITIK. Hah!

That's all for now.
I shall write again soon inshaAllah.
Toodles!

PS: My dearest weirdo yet fun crazy partner in crime, 
thanks for the ohsem posem gifts from Australia. Iloveyoulah!


8 comments:

  1. singgah..bagus entri ni :)
    lulu pun suka buku!!

    ReplyDelete
  2. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. awww... makasih ya.
      Salam kenal juga buat kamu :)

      Delete
  3. bestnya dapat g..teringin nak pegi
    but, nak sampai KL pun payah

    ReplyDelete
    Replies
    1. awww. It's ok dear. Ade rezeki nanti sampai la tu :)

      Delete

Thank you for your comment :)