Friday, November 30, 2012

Nana Diaries: A Stay at Home Mum

Hello everyone. Assalamualaikum.
How are you today?

Pejam celik pejam celik, esok dah nak masuk bulan Disember. Nampaknya dah genap sebulan blog I yang berbunga-bunga ni bersawang. Maaf ye. Bukan tak nak update tapi biasalah, busy lah katakan. Especially for the past two weeks sebab maid I takde and since sekarang ni musim cuti sekolah, cousins I decided to stay over sampai kiteorang balik kampung for our cousin's wedding next week. In short, for the last two weeks I was too caught up being a stay at home "mum". Heheee.

So yea, walaupun I busy membuat kerja-kerja rumah plus entertaining the kids, yesterday I've decided to take them for a movie session. Kebetulan pulak kakak sedara I agak free semalam, so she decided to tag along. We went to TGV, Wangsa Walk for LIFE OF PI. The show was at 2pm and since rumah I agak dekat dengan Wangsa Walk, we went to Wangsa Walk at 1.50 macam tu. Yes, I know lambat gila! I have no idea why when it comes to a cinema session I memang selalu lambat unless I memang dah terpacak dekat mall tu since morning.

So yea, back to the story. Honestly, the show is great. I really enjoyed myself. Even the kids enjoyed it. Mula-mula tu adik I yang kecik dengan cousin I macam ragu-ragu je nak pegi. Asyik tanya je cerita tu best ke tak. Cerita dia pasal ape. They even said "tak best lah cite ni. Macam cite India je. blablabla". Tengok tengok, lepas je habis movie tu, tak stop stop dieorang bercerita about the movie dengan gembira dan excited nya. Heheee.

Courtesy to Google.

Ok, the movie is about a young man yang terselamat dari kapal karam. Dalam banyak-banyak manusia dalam kapal tu, he's the only one person yang survived with a tiger, zebra, orang utan and a hyena. So, the movie is actually about how and what he did to keep himself alive in a boat with these animals. Agak interesting jugak lah cerita dia. Walaupun at some point it seems so unreal but heck, who cares. I mean c'mon, kalau I kat tempat dia, rasa-rasanya awal awal lagi dah kena baham dengan harimau tu! But yea, he did survived. Macam mana? Tu korang kena lah tengok sendiri :)

Well, that's all for now.
I shall write again soon inshaAllah.
Take care. Have a wonderful day everyone!
Toodlesssss~

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment :)