Thursday, October 11, 2012

Nana Diaries: Self Proclaimed Fashionista?

Hello everyone. Assalamualaikum.

Entah kenapa sehari dua ni jari-jariku yang kecil lagi mulus ni macam gatal je nak menaip. What's worst, otak ni pulak 24 jam duk pikir isi kandungan entri-entri yang bakal ditulis. Sampai ada satu masa tu, tengah tuan puteri ni syok-syok beradu tetiba idea muncul. Apa lagi, terus cari buku 555 nak tulis! Almaklumlah, diri ni bukannya muda sangat, takut terlupa je kang. Kekeke~

Anyw, let's get to the real story here shall we? Last couple of weeks, I ada terbaca satu ad pasal Women Grooming Workshop dekat Facebook. Entah kenapa somehow I macam tertarik dengan ad tu. Nak kata first time nampak ad macam tu, tak jugak. All these while banyak je those kind of ads dekat Facebook, Twitter dan yang sewaktu dengannya.

So yea, nak dijadikan cerita, I komen la dekat ad tu asking the venue, date and stuffs. Tunggu punya tunggu, takde la pulak orang tu meng-reply. Hancur luluh hatiku. I pun turun bawah, grabbed myself a cup of coffee sambil menyanyi nyanyi "hancur hatikuuuu ... mengenang dikau blablabla". Once I got back, I tengok I dapat satu message in Facebook. Mula-mula tu macam musykil jugak. Sapelah gatal-gatal message I ni (ayat bajet famous puii!)

Hi there, I'm ***** from ****. It seems that you're interested with our ad. 
Just to let you know, we are going to have a slot/session for online shop owners to 
have an interactive session with the participants. 
It's basically like a talk session but more to an interactive one. 
We would love to have you around. Blablablabla

Lebih kurang macam tu lah isi kandungan message yang I dapat. I was stunned! Nah, amikkaw! Tadi emosi sangat tak dapat reply. Sekali siap dapat invitation lagi. Ok, masa mula-mula tu I macam terkejut beruk sekejap. Mana taknya, siapa I nak bagi talk bagai ni? Nak kata pandai berfesyen tu, kalau ada guni dalam lemari I pun I dah rembat buat baju (nampak sangat fashionoob!). Nak kata famous blogshop owner (aminn) tu, tak sampai la pulak tahap tu lagi. Famous blogger ?! HAHAHAHAHA! Dalam mimpi pun belum tentu (gelakgulingguling). So yea, I pun berdiskusi dengan kakak sedara merangkap PA I. Ceeewah!
ME: 
Malu wei wa nak bagi talk. 
Lain la kalau wa ada degree ke master ke in fashion lain cerita la. 
Ni kalau SPM ada subjek Fashion pun belum tentu wa pass.

HER: 
Ala lu, rileks ah! 
Sebab dia tengok lu macam ada fashion sense sikit-sikit tu yang dia invite. 
Oh yea, lu malu?! HOHOHOHO! Jadi Santa Claus wa kejap.

So yea, I've decided to give myself a try. Tapi no, belum tahap nak bagi talk in front of a crowd lagi. Yang itu nanti nanti lah ye. Tahun depan kottt (tu pun kalau dapat invites lagi. Aminn). For now, I decided to share my knowledge yang tak seberapa dengan uolls semua thru blogging dulu. Dapat lah I berkongsi apa apa yang patut and hopefully korang suka. Kalau tak ... taknak buat dahhhhhh ;( Hehee

Oklah, that's all for now. 
Dah berjela lah pulak I tulis. 
InshaAllah, I'll write again soon.
Maybe entri seterusnya about fesyen. 
Maybe lah MAYBE!


Take care for now. 
Thanks for reading and have a wonderful day. Toodles~


8 comments:

Thank you for your comment :)