Tuesday, September 4, 2012

Nana Diaries: Eid with Ze Fghiendz!

Hello and assalamualaikum everyone!

Ok, this post sepatutnya I dah siap tulis and publish a week ago.Tapi biasa lah, mood raya tak hilang lagi , beraya sakan lah Cik Nana. So yea, walaupun orang kata cerita ni agak dah basi, I still nak cerita jugak hari ni. Let's start shall we?

Cerita Raya Ke-7.
Nadia: Nana, datang la rumah I esok. Ada buat makan-makan sikit.
Nana: Yayy, food! InshaAllah I datang esok.
Nadia: See you tomorrow then :)

If you must know, I ni memang ada masalah sikit dengan directions. Kalau tempat tu I jarang pegi memang confirm boleh sesat. Tak kiralah kat mana pun. So, since I'm not really good at directions, I dengan my friend Zatie decided to konvoi pi rumah Nadia sesama. Mula-mula I ingat nak konvoi dengan Zatie je tapi since Hana was on her way too, we decided to jumpa dekat Shell Greenwood.

Honestly, nasib baik Zatie dengan I decided to ikut Hana. Kalau tak kiteorang dah raya berdua je. Mana taknya, kiteorang cuma tahu jalan nak pi rumah lama Nadia je. To make things worst, kiteorang taktahu pun yang dia dah pindah rumah! What a good friend we are kan =P

So yea, ingatkan ikut Hana takdelah sesat, rupamya sempat jugak kiteorang nak sesat sekejap. Well, rumah kawan I tu macam dekat kawasan baru so we don't really know the way. Plus, jalan dia macam kelakar sikit. Dari jauh kawasan rumah dia tu dah nampak tapi jalan yang nak masuk kawasan perumahan tu tak jumpa jumpa lagi. Itu yang macam tersesat sekejap. Whatever it is, we managed to arrived on time and I suka gila rumah ni!!!!


Nadia tak ajak ramai-ramai pun pegi rumah dia on that day. Dia cuma ajak close friends je. Tu pun not everyone made it that day. Hana, Zatie and I sampai dulu dalam one thirty macam tu while my two others friends sampai around three. Lepas makan makan sampai gemuk, Hana, Pnut, Nadia and I headed to Zatie's pulak. Dia takde buat makan makan pun sebenarnya but since we're already here, kiteorang pun serbu lah rumah dia sekali. Mana tahu dapat duit raya. Kuikui!

Sembang sembang, makan makan, shopping shopping (she's an online businesswoman now yaww!), it almost 7 jadi we decided to head home. Ingat nak continue our 'get together session' somewhere else pulak tapi since everyone dah kepenatan we decided to jumpa lagi some other time. It seems like 24 hours is not enough for us =)

Thant's all for now.
I'll write again soon.
Toodles!

1 comment:

  1. hahaha.. aku pun spesis pelupa juga dgn jalan2x ni ;p

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)