Tuesday, July 3, 2012

Nana Diaries: Shopping Sesh with Cous

Hello everyone. Assalamualaikum semua.
Apa habaq? Sihat? Alhamdulillah. Tak sihat? Makan ubat ok!

So yea, sebenarnya cerita pasal weekend Cik Nana tak habis lagi. Last entry was about my Saturday. My Sunday macam mana pulak ye? Hmmm. Well, pejam celik pejam celik dah 1 Julai dah rupanya. Rasanya macam hari tu baru Mei macam mana dah boleh sampai Julai?! Cepat sungguh masa berlalu.

Konon-kononnya plan Cik Nana dan Cik Cousin nak pegi ke Pameran Perkahwinan dekat Wangsa Walk last Sunday. Tapi oleh kerana terlalu penat kami macam teroverslept lah pulak. Bila dah teroverslept ni terlupalah jadinya. Mana taknya! Dari pukul 9 pagi sampai 1 pagi esoknya ke hulu ke hilir. No no, kami bukan merewang atau merayau but we were busy with some important stuffs. Nak tahu 'stuffs' apa sila baca sini

OK, mari kembali kepada tajuk asal. So yea, setelah menyiapkan diri, breakfast dan sebagainya, we decided to go to Jakel, Jalan TAR untuk membeli kain. Nak buat baju raya katanya, plus untuk majlis pertunangan cousin kiteorang September nanti. Mula-mula nak pegi Jakel Shah Alam tapi macam termalas nak pegi jauh jauh so we went to Jalan TAR instead.

Ohmaiii, banyaknya kain! Ramainya orang. Rambang mata sudah Cik Nana. Itu nak ini nak. Hadoii~ Tapi nasib baik Cik Nana agak pandai sikit hari tu. Instead of pegi bank keluar duit, Cik Nana pegi bank masukkan duit. So, duit hari tu agak limited sikit lah. Alhamdulillah. Silap hari bulan satu Jakel Cik Nana beli. Hehehe. Kain apa Cik Nana beli? Hehehe. 

Taaaaaaddddddaaaaa!

Kain Happy Hour. RM50 sepasang. Fuyoooo!

Kain tak berapa nak murah. Well, border lace tu yang mahal gila nak mati!

Anyway, seperti biasalah bila dah sampai Jalan TAR ni walaupun pada mulanya hanya untuk membeli kain, semua benda boleh terbeli. Tapi kerana duit yang limited, ni sahaja yang Cik Nana mampu beli. Hikhik! 

Murah! Murah! Doploh hengget satu! Heh heh.

Tahu tak nak beli sepasang kasut ni telah mengambil masa selama setengah jam! Bukan sebab ramai orang  ... ok, agak ramailah jugak orang datang beli sebab dia sangat murah. Cik Nana mengambil masa setengah jam untuk beli kasut ni sebab semua kasut yang species cenggini tapi color dan design yang lain yang Cik Nana nak semua takde size. Sedih gila beb! Sebab pikirkan malu Cik Nana tak menangis. Kalau tak dah melalak merdu dah Cik Nana kat situ. Akhirnya, setelah hampir give up alhamdulillah, ada jugak sepasang ni. Yahoohooo~ Jogetjoget sikit!

Well, that's all for now. I shall write again soon. Thanks for reading! 

36 comments:

  1. tu kain lace ke (wane hitam)

    cantik la..kat ipoh takde jakel

    T.T

    mmg ramai ckp jakel kain cantik2 .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes dear. Itu kain lace. Border lace. Dia memang untuk buat border or tampal sini tampal sana. Hehehe. Oww .. xpe nanti datang KL pegi la Jakel. And yes, kain dia cantik2 :D

      Delete
  2. best nya shopping..^^

    jemputlah ke blog:
    http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/07/belajar-bahasa-korea.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Best best :D
      Will do inshaAllah. Thanks anyw :)

      Delete
  3. wahhh dh shopping..haha.sama2..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. yea, tapi langsir tak beli la :P

      Delete
  4. wow... cantek kain ! post mari sini satu. hehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you. Post? Hehe. Bak duit beli kain dulu :P

      Delete
  5. jahit sendiri ke baju raya? hehe lace untuk tunang cousin ea? waa byk tol borong raya ek..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, xde la. Tempah je. Aah yang lace tu untuk tunang cousin :D

      Delete
  6. haritu pun pi borong kat jakel jugak puas hati beli kat sana =))
    do visit n follow mine ok

    http://myaleo.blogspot.com/2012/07/orang-kata-kami-kembar.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn! Yang tak puas hatinya bila dah habis shopping sebab dah habis duit :P Anyw, will do inshaAllah :)

      Delete
  7. cantik kasut cik nana.. amboi, borong sakan nampak.. ehheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Thank you. Eh, ni belum borong lagi. Kalau borong bersih satu Jakel tu :P

      Delete
  8. Replies
    1. hehehe. bagi mengelakkan rasa penat di bulan puasa :P Konon la. Nnt shopping jugak :P

      Delete
  9. nice nye. haha. bile la nak gaji ni. da gatai tgn nk shoping

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe! Ni confirm lepas dapat gaji terus shopping sakan ni. Hikhik! Selamat bershopping :D

      Delete
  10. ohh i sangat jeles dgn kasut kamu itu !siyes lawa ,harga pom okeyy ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Mekaseh. Jangan jealous2. Beli satu for yourself. Nak beli sepuluh pun boleh :D

      Delete
  11. Alamak , shopping sakan nampakk ! haahaa .

    ReplyDelete
  12. wahhh, cantiknyew bju kurung sis... aishhh, ena nie mulalah rse nk beli baju raya lg nie.. suke tgok kasut cheetah printed tu.. gojes!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe! Thank you dear. Selamat bershopping baju raya :D

      Delete
  13. wahh. soping dah hehe.. :) Faz blom soping lagi nie :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. nanti bulan puasa ramai orang :P

      Delete
  14. keyy.kain and kasut tuh cantik sangat.
    jeles (:

    ReplyDelete
  15. salam. hai. nice blog. jemput masuk 1st giveaway kte. saya budak baghu belajar. =)

    http://cahayahappiness.blogspot.com/2012/07/1st-giveaway-cik-puteri-cahaya.html

    ReplyDelete
  16. Kasut saudari telah dipilih menjadi feature di FB Saya Sangat Obses Handbag dan Kasut. Check it out!

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)