Wednesday, July 11, 2012

Nana Diaries: It's A Family Thing

Hello everyone. Assalamualaikum.
Apa habaq? Sihat? Alhamdulillah. Tak sihat makan ubat ok :)

Nampaknya Cik Nana sekarang ni dah macam takde mood je nak berblogging. OK, pembetulan! Bukan takde mood cuma takde masa je. Hehehe. Tapi don't worry, inshaAllah Cik Nana akan cuba untuk mengupdate blog Cik Nana yang tak seberapa ni at least twice a week. All thanks to all readers yang sudi singgah, komen, dan macam-macam lagi. Without you guys rasanya dah lama dah Cik Nana bersara dari dunia blogging ni. Heh heh!

Anyw, let's get to the main thing that I would like to share here ok? Walaupun hari ni dah hari Rabu tapi Cik Nana masih lagi nak bercerita pasal my last weekend. Boleh tak kawan-kawan? BOOOOLEEEEHHHH CIKGU!! So yea, last weekend, a cousin of mine decided to have a BBQ plus family gathering at her place dekat Bangsar. To be honest, Cik Nana mula-mulanya macam malas gila nak pegi tapi bila tengok gambar yang dia letak kat Facebook on Saturday night tu tetiba terus rasa macam nak pegi.

How can you ever resist this?!

So yea, it's been a while since I last met all these people. Kitaorang semua ni jarang berjumpa unless kalau ada aktiviti macam ni. So yea, katanya gathering ni starts 5pm. Cik Nana punyalah excited. Sampai je tengok-tengok semua orang takde lagi. EHHH, WHERE'S EVERYBODY?! Tapi takpe! Walaupun semua orang takde, yang penting makanan dah ada. So, sepantas kilat Cik Nana mengambil pinggan dan merasmikan aktiviti "jom makan!"

Walaupun this gathering buat dekat rumah sepupu Cik Nana, whenever we have gathering session macam ni we prefer potluck. Yela, kesian tuan rumah nak kena masak banyak-banyak. So yea, mum decided to cook bihun goreng. Kononnya Cik Nana nak buat Cheesecake tapi tetiba rasa macam malas lah pulak. Hehe. Tapi bagus la jugak Cik Nana tak buat sebab banyak gila desserts! Ada chicken pie, red velvet cupcakes, chocolate muffins, blablabla I can't even remember. Yang penting sangat banyak makanan sampai Cik Nana pun dah tak termakan.

This is not even half of the family O.o

OKlah, that's all for now. I shall update again soon ok. Take care everyone. And thanks for reading.


More pictures. Courtesy to cousin
Fooooooood!


Abe Is dah tukar profession =P

The kids corner. Nephews and nieces -.-


The picnic corner

The girls corner

The gossip corner. I wonder how my cousin ended up there =P

The "I EAT ALOT" corner. Hikhik!

10 comments:

  1. Replies
    1. kannn! Tu baru half tau. I pun dah ber-round round makan tak dapat rasa semua lagi :P

      Delete
  2. bersama keluarga :) seronoknya :D

    ReplyDelete
  3. bestnyaaa. makan makan punya event memang best! hikhikhik.

    ReplyDelete
  4. mak iah, banyak nya makanan.
    kite pulak rasa lapo, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, banyak sangat sampai x larat nak makan semua :P

      Delete

Thank you for your comment :)