Monday, July 16, 2012

Nana Diaries: Fun Filled Vacation

Hello everyone. Assalamualaikum.
Apa habaq? Sihat? Alhamdulillah. Tak sihat? Makan ubat ok.

Sebelum Cik Nana mula membebel hari ni, Cik Nana ingin menyusun sepuluh jari tangan tambah sepuluh jari kaki meminta maaf sebab dah lama sangat tak menulis dekat sini. Cik Nana tersangatlah busy for the past one week. Selain itu, Cik Nana nak mintak maaf juga dekat semua yang sudi singgah, terjah dan komen entri-entri Cik Nana yang tak berapa nak menarik yang bersepah dekat sini. InshaAllah, Cik Nana akan terjah dan singgah entri-entri korang pulak ye nanti.

Anyw, let's get to the story shall we? Last week, Cik Nana telah diamanahkan amboi powernya ayat! oleh kedua ibubapa Cik Nana untuk menghantar Cik Sissie ke Gold Coast, Morib. Almaklumlah, orang baru lepas habis exam, semua excited nak bercuti. The trip was supposed to be for Cik Sissie and her other friends. 12 orang kesemuanya. Unfortunately, one of them can't make it. Kesiannnnnn~ Pagi tu Cik Nana telah membawa Cik Sissie ke UM. Tiba-tiba, one of her friends datang jumpa Cik Nana.

The Friend: Kak Nana, jomlah join kiteorang.
Cik Nana: Alaaa, malulah.
The Friend: Amboiii, bila mase pulak jadi pemalu.
Cik Nana: Amboooi budak ni.....
The Friend: Kak Nana balik dulu amik barang nanti kita jumpa kat sana.

Perghhhh! Konon-konon malu nak pegi tapi bila dapat green light dari Mr. Boss terus excited kau nak pegi. So ape lagi, balik rumah kemas barang lah dulu. yahoohoooo~

Since the check-in time pukul 3 petang, Cik Nana takde lah kelam-kabut nak ke sana. Makaihhhh! Jauh gila tempat ni. Kalau balik kampung pun rasanya dah dekat nak sampai. Akhirnya, setelah almost 2hours drive plus berhenti  makan minum, around 2.45pm kami sampai. Timing Cik Nana sanggat bagus ya! Sampai terus check-in. Mereka yang sampai awal tu agak kebosanan menunggu. Heh heh!

 I AM BEYOND EXCITED!

Sampai je bilik, solat Zuhr, siap-siap, all twelve of us terus turun menuju ke the-so-called-water-park. Hahaha! Exciteb beb! Macam kambing limaploh abad tak jumpa ayak! Hah. We really had fun. Walaupun kiteorang kat sana satu malam je but it's worth it! Biasalah, Cik Nana kan dah lama tak bercuti. Huhuhuhu!

Anyw, that's all for now. Thanks for reading everyone. Have a great week!

The Pictures.
 Courtesy to Amira Zuber.
Courtesy to Amira Zuber.







11 comments:

  1. wohoo! functionnya.
    nak ikut gak!

    ReplyDelete
  2. wow. macam best je? one day nak pergi lahhhhhhhh!
    worth it tak cik nana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi ain! best. pegila. worth la kalau pegi ramai2. Kalau pegi sorang2 memang la tak best :P

      Delete
  3. x pernah pergi sana, macam best je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pun first time I pegi. Best la jugak :D

      Delete
  4. morib gold cost? mana tu?
    noob T.T
    p/s: view dia cantik.
    menginap kat hotel mana tu?

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)