Sunday, July 8, 2012

Nana Diaries: The Amazing Spiderman

Hello my dearest readers. Assalamualaikum
How are you today? Sihat tak? Alhamdulilah.Tak sihat makan ubat ok.

Cik Nana ni konon-kononnya dari hari Jumaat hari tu lagi nak update blog kesayangan ni. Tapi oleh kerana terlalu busy, terpaksalah daku postpone untuk hari Sabtu. Sekali, who knows Sabtu pun Cik Nana tak sempat. So, hari ni sebelum Cik Nana turun dari katil yang empuk lagi best ni Cik Nana update lah dulu ye. So, let's start shall we? Bismillah ...

OK, the plan for last Friday was to meet the supplier for some new items for the blogshop. However, the night before, I received a call from Kak Lang ...

Dia: Awak free tak esok?
Saya: Free lah kott. Kenapa?
Dia: Orang ada tickets for Spiderman.
Saya: Ohhkayyy. Awak nak ajak orang tengok Spiderman ke?
Dia: No. Orang nak BAGI awak tickets tu. Orang tersalah beli.
Saya: Huh? Awak nak bagi orang for free?!
Dia: Yes. Orang belanja. Ada 2 tickets. Pegi tau. Nanti orang bagi barcode blablabla

*Perhatian, penggunaan kata ganti diri "orang" sangatlah salah disisi undang-undang Bahasa Melayu. Sila jangan ikut =P

Hah! Good timing kak. Good timing! Jadi, tergendalalah aktiviti berjumpa supplier. Ini semua gara-gara The Amazing Spiderman. LOL. Sebenarnya Cik Nana dah lama sangat nak tengok Spiderman ni. Since last year kott. All thanks to Andrew Garfield. Ohmaiii, saya sangat suka Andrew Garfield! Orang kata, "apa masalah kau excited sangat nak tengok? Storyline dia sama je ..." Tiap-tiap kali orang cakap macam ni, jawapan Cik Nana akan sentiasa "Andrew Garfield!"

Oleh kerana saya sangat meminati Andrew Garfield, 
terpaksalah saya membocorkan identiti Spiderman ini. Hikhik!


So yea, basically The Amazing Spiderman ni jalan cerita dia sama je dengan Spiderman zaman Tobey Maguire in 2002 tu. Dia kena gigit dengan spider, dia jadi Spiderman, pakcik dia mati, dia tolong selamatkan orang, blablabla. Tambah tolak darab bahagi sama je cerita dia. Tapi I have no idea why this one macam exciting sikit. More actions maybe? Entahlah, I can't really say. So, kalau korang nak tahu, silalah rajinkan kaki dan ringankan poket untuk ke pawagam yang berdekatan. Honestly, it's worth it! Unless korang jenis yang tak suka action movies. But bagi Cik Nana, I really enjoyed myself. Siap menitiskan airmata lagi hokeyh! Entahpape, tengok action movie pun nak nangis. Stress mak!

Anyw, that's all that I can say for now. Cakap lebih-lebih kang jadi spoiler pulak. Hehehe. So yea, to those yang akan pegi tu, have fun OK! And those yang dah pegi, sila-sila lah share pendapat korang? Well, that's all for now! I'll write again soon. Buhbye!

Outfit for the day.
Should have worn blue instead of green -.-

16 comments:

  1. Replies
    1. sweet? tang mane yang sweet nya tu? hehe

      Delete
  2. heroo dia handsomeee gila !

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Owww ... takpe takpe. Nanti pi tengok ok :D

      Delete
  4. bg schaze hero dulu lg sesuai jadi parker sbb nmpak nerd ;p

    tp yg baru ni sesuai jd spiderman sbb tough

    ehekehek

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea. agree to that. Tapi Nana tak minat sangat hero yang dulu tu. I have no idea why :P

      Delete
  5. org nk ikut jugak :D hehe tiket ade 2 :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh! Dah terlambat. Orang dah pegi tengok dulu. Hehehe :D

      Delete
  6. takde la byk mn pun action nye kan :)

    ReplyDelete
  7. ain pun tengah cari masa dan kawan nak tengok cite ni. huhuhuhu.

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)