Wednesday, June 27, 2012

Nana Diaries: Cendol Session

Hello there everyone. Assalamualaikum.
How are you today? Sihat? Alhamdulillah? Tak sihat? Makan ubat ok.

Anyw, it has been quite a while since I last wrote here. Entah kenapa Cik Nana bukan setakat takde mood untuk menulis bahkan kemahiran untuk menulis tu pun macam tetiba hilang. Musykil saya! Mungkin kerana agak sibuk dengan kerja dan online business Cik Nana tu kott! Tapi takpe, kali ini Cik Nana akan cuba dengan sedaya upaya untuk menulis. 

As you may know, Cik Nana akan bukak satu booth on 30th June 2012 for Bohemian Bazaar at Wariseni, Jalan Ampang. So, since Cik Nana agak busy seminggu ni, I've decided to take a half day off semata- mata untuk jumpa supplier. Selalunya Cik Nana akan pegi dengan Cik Cousin tapi dia pun agak sibuk ke hulu ke hilir so, terpaksalah Cik Nana mencari alternative lain.Kenapa tak pegi sorang? Well, kadang-kadang tu Cik Nana pegi jugak sorang tapi sekarang ni dengan kes itu kes ini yang tiap-tiap hari ada je, Cik Nana pun dah rasa macam agak takut sikit untuk keluar sorang. Yela bak kata orang tua sesal dulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna kan. Prevention is better than cure. Macam tak sesuai je dengan situasi ini.

So yea, back to the story. Oleh kerana Cik Nana taknak berseorangan ke tempat supplier tu, I've decided to drag one of the best friends along. Yela, kalau ajak semua kang confirm tak sampai tempat supplier tu. So, yea. Jalan jalan. Beli itu beli ini. It's time to head home.

bestfriend: nak makan cendol tak?
me: aikk, tetiba nak makan cendol awat nya?
bestfriend: please please please!

Nasib baiklah kau kawan baik aku and kau dah teman aku pegi tempat supplier tu. Kalau tak kirim salam lah kat mamak yang jual cendol tu. Heh heh! 

So yea, we went to the cendol stall yang terletak 15 minutes away dari rumah Cik Nana. 15 minit tu kalau jalan kaki tau. Kalau naik kereta tak sampai 5 minit dah sampai! Nak dijadikan cerita betapa dekatnya kedai cendol tu dengan rumah Cik Nana, Cik Nana rasa Cik Nana membesar dengan kedai mamak tu kott! Dulu masa zaman Cik Nana kecik kecik dulu, kedai dia pun kecik je bawah pokok. Sekarang ... Cik Nana dah besar dia pun besar jugak! Bagus bagus. Business maju ni!


So yea, back to the story AGAIN. Asyik menyimpang jela pulak aku hari ni. Anyw, selalunya bab bab nak makan cendol rojak dan sebagainya ni aktiviti Encik HD. Entah kenapa dia suka sangat nak makan benda2 ni. Sikit sikit nak cendol. Sikit sikit nak cendol. Punyalah dia jealous kalau dia tahu Cik Nana makan cendol bila dia takde. Hadoiii~ Nasib baiklah kat UK tu takde cendol Atau dia tak jumpa kedai cendol. Kalau tidak tiap tiap hari muka dia je kat kedai tu! Pasrah pasrah. So yea, seperti biasa, Cik Nana akan order cendol pulut. Menu dari kecik ni! Makan punya makan sembang punya sembang, we headed home. Haaaa, itulah aktiviti Cik Nana semalam. Bosan tak bosan?! 

Oh yea, setelah tiga tahun tidak bersua muka, akhirnya semalam Cik Nana dan kawan Cik Nana yang sekarang ni sedang belajar di UK akhirnya berskype. Ohmaiiii~ Lama gila kott Cik Nana tak jumpa dia. Two years ago masa Cik Nana bercuti di UK, konon-konon nak jumpa hangout la apa la. Last-last tak jugak sebab she was busy with whatever stuffs she was doing at that time. Sekarang ni, dia pulak yang sibuk sibuk suruh Cik Nana pegi berholiday kat sana. Oh no! I wanna go! 

Ada siapa nak sponsor Cik Nana ke UK? Encik HD? *keningkening*


I miss this ice cream truck. LOL

Well, that's all for now. Kata dah takde kemahiran nak menulis. Sekali amikkaw! 
Berjela macam buat karangan SPM. So yea, take care all!


PS: Do come and support us for the Bohemian Bazaar 
at Wariseni, Jalan Ampang on 30th June 2012 from 3 - 10pm ok? 
See you there!

22 comments:

  1. cendol menarik perhatian :) ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah kenapa cendol tu macam extra menarik dalam gambar. Reality rupa macam cendol biasa je :P

      Delete
  2. xbp suka cendok....suka aiskrim ja..haha..nk jln2 ampang lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh. Anyw, jalan2 Ampang singgah la Wariseni ok!

      Delete
  3. lori ais krim tuu . teringat pulak masa beratur nak amik ais milo free bila lori milo datang sekolah dulu dlu . hehe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Sama la, excited gile nak dapat milo free :P

      Delete
  4. sedap nye cendol tu sis..klo sis ajak sy sure sy nk pi temankan sis..huhu
    FOLLOWER KE 408

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. Really?! Nanti kita pegi. LOL. Anyw, tahnks for following :)

      Delete
  5. yummy2..cendol tu nmpk menggoda sgt :)
    teringin lah.. :) nak skit, boleh?
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. menggodakan? taktahu kenapa dalam gambar dia sangat menggoda. LOL. Anyw, datang la singgah kedai mamak cendol tu. Nanti Cik Nana suruh dia bagi discount. LOL

      Delete
  6. dah lama tak makan cendol -,-

    kalo ade pulut lagi ngancam..hewhew

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah, dengan sedaya upayanya cik nana dapat update entri. harharhar. karangan ni saya bagi A+. dapat bayangkan cendol mamak tu yang lebih kurang sama dengan cendol kat tempat saya.

    p/s : walaupun entri banyak menyimpang, tapi tetap di jalan yang lurus. syukur :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. whoa ... A+?! Hahaha. Terima kasih. And alhamdulillah masih di jalan yang lurus :D

      Delete
  8. crite psl cndol ni kbtuln dayz bru je lps mkn cndol.. ayoo mnyk gmar itu cndol pulut.. urm! yummy~ ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. really? hehe. anyw, sama lah! nana pun suka cendol pulut :P

      Delete
  9. ayie suka gak mkn cendol....

    tapi selalu mkn masa bulan puasa jer..masa kecik2 dulu...bulan2 lain...jarang mkn cendol walau mmg suka dgn rasanya...x tau knpa?

    mungkin sbb byk pilihan air lain kot? hehe3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tapi bukan mase bulan puasa lagi banyak pilihan air ke? hehehe!

      Delete
  10. I read this entry and 6 in the morning and saw that Cendol photo . Ohmy , I'm craving it and where can I find Cendol at this hour ? Haha .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha! Sorry for making u crave for one:P Anyw, make one for yourself :P

      Delete
  11. mak oiiiiiii, bikin terliur jeeeeeee cendol tu. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Lap sikit air liur tu. Hehehe :P

      Delete

Thank you for your comment :)