Saturday, June 2, 2012

Nana Diaries: High School Throwback


Hello everyone. Assalamualaikum.
Apa habaq? Sihat? Alhamdulillah. Tak sihat makan ubat?

Hamboiii, awat tajuk entri hari ni lagu tu Cik Nana oi. Haaaa, mai sini abang kakak adik makcik pakcik atuk nenek mai sini Cik Nana nak habaq mai ni ... 

Ok, last week Cik Nana dah janji dengan Cik Kaklang untuk lunch sesame. Yela, dah lebih sebulan kot Cik Nana tak jumpa kakak yang sorang ni. Hari tu dia ajak jalan-jalan sambil ambil gambar tapi Cik Nana pula terpaksa ke Perlis, jadi tak dapatlah mengikutnya. So yea, tu yang macam excited nak lunch sesame tu. So yea ...

Bro: Nak pegi mane?
Me: Nak keluar lunch dengan Fatin lah.
Bro: Orang nak pakai kete dowhh!
Me: Ada aku kesah dowhhh.
Bro: Hakalaaa, pegi lah nanti-nanti.
Me: Hakalaaa, dah janji kot ...
Bro: blablablabla

OMG! Tak bagus tak bagus. Pagi-pagi lagi dah bergaduh. Masa tu, Ya Allah, Tuhan je tahu betapa stressnya Cik Nana dengan Encik Adik yang sorang ni. Kalaulah dia bukan darah daging Cik Nana rasanya dah lama dah Cik Nana humban dia dalam telaga enamploh enam. Gaduh punya gaduh, last last Cik Nana call ayahanda (eh, bukan anak manja ohkay!) and he was like nanti ayah balik. Weheeeeee~ 

Lalu, dengan sepantas kilat Cik Nana mencapai kunci McGray dan terus memecut laju ke One Utama. Ok, sebenarnya tak boleh nak pecut mana sangat pun sebab jem dia aiyoyooo. Cuti sekolah pun jem jugak ke?! So, ingat bila dah masuk highway favourite dan kesayangan Mr. DUKE tu ok lah sikit. Ghupenya tidak! Nak kata jem takde lah cuma banyak kereta and yang paling best semua kereta macam terkemut-kemut. Hari mari memandu secara berkemut ke hape semalam!

Setelah penat berpusing doploh empat kali mencari parking akhirnya dapat jugak Cik Nana parking dan sekali lagi dengan sepantas kilat Cik Nana berlari-lari ke Pizza Milano untuk berjumpa dengan Cik Kaklang yang tersayang itu. Oh ya, perhatian! Cik Nana tadi park dekat hujung new wing dan Pizza Milano pulak dekat hujung old wing. And yes, sejauh tu lah Cik Nana berlari-lari. Rasa macam belakon drama pun ada. Makcik pakcik atuk nenek yang ada dekat 1U tu macam tengok je ... apahal minah ni lari-lari macam orang gila! Kalau korang ada dekat 1U la semalam and nampak cik adik yang comel lote yang pakai baju oren lari-lari tu haaa, Cik Nana lah tu!

So yea, that was the miserable part of my Friday. Penat hokeyh bergaduh, drive, berlari lagi. Hadoiii~ So yea, jumpa je Cik Kaklang semalam, sembang-sembang, borak-borak, gosip-gosip, plan holiday ke China, UK, Indonesia semua, it's time to head home. Terima kasih Kaklang. Nanti kita jumpa lagi wokeyh!

Ini KakLang saya three years ago.
*i miss that pants. I can't fit in it anymore. Sedihhhh!*

Sampai je kat rumah, Cik Nana terus menghadap laptop atau nama manjanya lappy toppy. Kononnya, nak update blog tapi tetiba macam terdistracted sikit sebab tengok gambar-gambar zaman dahulu kala yang bersepah dalam Mr.Terahoho ni (Mr. Terahoho tu hard disc ya kawan-kawan). Kelakar pulak tengok gambar lama ni. Yang paling tak boleh Cik Nana terima ialah bila melihat betapa kurusnya Cik Nana dulu. Ok, takde la kurus mana tapi kalau nak dibandingkan dengan sekarang, memang sedih wohhh!

So yea, belek punya belek, Cik Nana terjumpa gambar Encik HD masa orientation beberapa abad yang lalu. HAHAHAHA! Memang dah habis berguling dah Cik Nana gelak. Bukan setakat gelak je, mengutuk mengumpat pun dah. Ehehehe. HD, maafkan saya ya. Nanti saya belanja makan cendol dengan rojak hokeyh? Setttt! So yea, setelah penat bergelak ketawa, tetiba semacam rindulah pulak dekat tuan punya badan. Konon-kononnya nak BBM la sekali tett tett tett tettt *bunyi BBM alert.

Encik HD: Hi ... LOL. Let's meet up.

Eh, demam ke gila ke tak betul dia ni? Tetiba let's meet up. Dia ingat KL dengan UK tu macam rumah Cik Nana dengan rumah sebelah ni ke sukahati boleh jom meet up tetiba. Kalau sebelah-sebelah pagi petang siang malam Cik Nana beshopping sakan -.- Hmmmm ... salah hantar kotttt!

Cik Nana: Hehhh? Meet up?
Encik HD: yela tak nak jumpa I takpe lah.
Cik Nana: tweeeetttttt. Confused kejap. You kat mane?
Encik HD: Kat sini lah.
Cik Nana: Kat sini as in Malaysia? Malaysia yang satu negara dengan I?!
Encik HD: Yup. Zzzzzzz.
Cik Nana: EHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! *jogetjoget

So yea, walaupun Cik Nana agak confused seketika di situ ya tapi yes, what a pleasant surprise! Saya sangat excited walaupun dia balik sekejap je and he's so gonna be super busy with his tournament and stuffs but yea, saya nak jumpa HD and makan banyak-banyak biar dia yang bayar. Yahooohoooo~ So yea, it seems like my miserable Friday is not so miserable after all. Well, that's all for now. I'll write again soon. xox

Pictures for today
gambar ni semua berumur 3tahun dan keatas =P
Ni kita panggil muka takpuashatikalahbowling ya =P

I wonder where is she right now -.-

The girls from high school

Zaman kegemilangan gigi besi aumm
*meet ladolceizatie. Heh heh!

In 2006. Ohmaiii~

Graduation day ... 2008

My two crazy classmates yang sanggup buat apa saja untuk saya. 
imissyouboth

This was unplanned & people started to snap pictures. Terasa seperti artis kejap =P
*Meet my more than 10 years friend, Khuz.

One of the bestfriends, Afiq.
I can't fit in that top either (T.T)

Ini kita panggil keluarga tangga tak siap -.-

10 comments:

  1. yang bagi bunga itu sangat sweet !! hehehe

    ReplyDelete
  2. haha.saba je lah ye.
    but tak ada lah miserable sangat kan >_<
    follow awak sekali #350.
    hit back ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Yea, takde la miserable sangat. Hikhik! Will do :) Thanks ya!

      Delete
  3. gambar yg last tuuuuuuuuuuu comel !
    keciknyeee nana :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Tu la kannn :P Eh, taklah, dieorang yang giant. Heh heh!

      Delete
  4. suka tgk yg bg bunga tu.. sweet sgt2 taw ;)

    ReplyDelete
  5. kecik comel je tuan blog ehhh. ;)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)