Thursday, June 7, 2012

Nana Diaries: Kuih Rayaku

Hello everybodeyyyyy! Assalamualaikum.
Apa habaq? Sihat? Alhamdulillah. Tak sihat? Makan ubat ya :)

Wahhh, nampaknya dah lima hari Cik Nana tak update blog ni. No no, bukan busy, bukan malas cuma for the past few days tiada apa yang menarik telah berlaku untuk dikongsi. For the past few days Cik Nana cuma bangun kemas rumah menyanyi menari macam orang gila makan tido. Bangun kemas rumah menyanyi menari macam orang gila makan tido. Yes, itu sahaja lah rutin harian Cik Nana for the past 3 days. Bosan ke tak tu?!

So yea, konon-kononnya plan hari ni nak membawa kanak-kanak riang sekian alam tu pegi bersuka ria di Kidzania tapi sebab semua last minute confirm jadi tickets pun tiada. Terpaksalah aktiviti itu ditunda hingga ke hari Sabtu. Terasa seperti ibu pula. Heh heh!

Oh, cakap pasal ibu, few days ago kawan Cik Nana telah selamat melahirkan anak. Ohmaiii, anaknya sangat comel ok! Congrats Wendy! You're a mother now. So gonna gather the gang and visit them. Excited pulak Cik Nana bile kawan Cik Nana dah dapat baby. Heh heh!

Ok lah, that's all for now. I shall update again soon. Cik Nana nak sambung buat sample kuih raya di dapur. Ada sape sape nak tempah kuih raya? Hahaha. Terasa macam dah nak raya lah pulak =P Take care all. xox

Pictures for today
Biru itu menawan sukahatiakuje!

26 comments:

  1. hehe,xsbr rye ke? btw sys sgt tomey~ ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, xde la tak sabar. LOL. Anyw, mekaseh :)

      Delete
  2. Memang tak sbr nk raya. but puasa sya pun belum hbs ganti .. hurmm --'

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. Nana pun baru habis ganti je sebenarnye tu yang excited semacam. Hehehe. Anyw, selamat ganti puasa :)

      Delete
  3. Kuih raye ? hihi awal mood raye.anyway..akak pun baru timang2 anak buah yg ke tiga..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. Tu la pasal macam awal semacam je. LOL. Anyw, congrats dapat anak buah baru :D

      Delete
  4. nana bile pulak na ada baby?? hehee ^^ btw nana kiut sgt ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana? Ehehe. InshaAllah suatu hari nanti :P Anyw, thank you :)

      Delete
  5. wahhh ! dah buat bisnes ! besttt ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh! xde la business sangat. biase2 je :D

      Delete
  6. like ibu2 mithali..hehehe..
    nice pic..u look gorgeous..
    and..nk free kuih raya leh ? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ibu mithali? Hehe. Aminnn :D Anyw, thanks and nak kuih raya free datang la raya rumah. Huhu

      Delete
  7. lambat lagi rayanye..pose pon blom lagi..hehe..sy singgah sini dan follow..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Tu la pasal tapi xpe. semangat nak raya ni. LOL. Anyw, thanks ye :)

      Delete
  8. kueh raye?? gambornye takde ke. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. gambo x sempat nk upload lagi. nnt inshaALLAH nana upload ye :)

      Delete
  9. pergh... mcm awl lg je rsnya.. nk menega ka..?? heee..

    mohon tlg hntr by pos sket.. hee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah nak menega. Hikhik. Pos? Boleh je tapi kena sediakan duit pos dulu la. Hikhik

      Delete
  10. wah, dh buat kuih raya. amboi~ :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Buat sample je :D Nak ke? LOL

      Delete
  11. wah..raya lambat lagi..dah ready ya..?
    .mesti jenis banyak terima booking nih...
    nk booking gak.! murah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak tu xde la sangat tapi alhamdulillah la. Nak booking? Boleh je. Nnt nana update lagi ye :D

      Delete
  12. walaweh, wa pon nak jadi power rangers gak! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, ni tetibe nak jadi power rangers kat sini ni kenape? Nak jadi Power Rangers buat kuih raya ke? Bagus! Meh la datang membantu. Hikhik :D

      Delete

Thank you for your comment :)