Friday, June 1, 2012

Nana Diaries: Jom pi Perlis!

Hello semua! Assalamualaikum.
Apa habaq? Sihat? Alhamdulillah. Tak sihat? Makan ubat ye :)

Pejam celik pejam celik, hari ni dah 1st June 2012 dah. Wahhh, cepat gila masa berlalu. Rasanya macam baru hari tu Cik Nana celebrate birthday Cik Nana dengan kawan-kawan Cik Nana yang ohsem tu. Ehhh, tetibe! OKlah, hari ini kita taknak mengarut panjang ok. Let's get to the point, shall we?

As some of you may know, beberapa hari yang lalu, Cik Nana dan keluarga (excluding sissie) telah pergi ke Kedah dan Perlis. No no no, bukan untuk bercuti semata-mata tapi untuk menghantar Encik Bro seorang itu ke Matrikulasi Perlis. Seriously I tell you, I somehow fell in love with Perlis. Kenapa? Satu, sebab dia hijauuuuuu je. Kiri kanan sawah padi, pokok-pokok, gunung-ganang ... best wooo! Semacam tenang je rasanya :) Dua, Perlis ni pun bersih! Serious, bersih gila. Kalah Taman Melawati yang zon bersih tu =P


So yea, the Orientation Day was on Monday morning. Makaiiiii, panasnya ya Rabbi tak hengat! Nasib baik tak pitam (Alhamdulillah lahhhh -.-) Anyw, habis je sesi taklimat, kemas barang-barang semua, it's time untuk meninggalkan Encik Bro berkilometer jauhnya. Sedih? Sedih tu takde la sangat tapi macam rindu lah pulak. YES, I SAID IT! I MISS MY BROTHER! 

Rindu tu rindu jugak tapi aktiviti bershopping di Padang Besar takmau tinggal naaa. Lepas je balik dari KMP, kami terus ke Padang Besar. Yahooohooo~ Well, takde nak beli apa pun sebenarnya. Setakat beli kacang-kacang keropok kerepek ada lah. Tapi biasa lah, being Cik Nana ni, dapat window shopping pun dia dah excited macam monyet dapat rose. So yea, lepas bershopping, uncle Cik Nana ajak makan durian.

Perhatian, ni cakap dengan ayahanda yang kat depan ni. Cik Nana jauh dibelakang.
Uncle: Nak singgah makan durian ke? 
Ayah: duriannnn ...?
Cik Nana: I heard someone said durian! Jom makan duriannnnnnnnnnnn!
Cousin: Perghhh, durian je dengar je. Padahal jauh berbatu-batu!

Mula-mula tu, ayahanda Cik Nana tak bagi makan durian. Busuk lah, takde masa lah, macam-macam lah. Dia cakap boleh makan pulut mangga je atau nama scientificnya (scientific lah sangat -.-) pulut pauh. Ehehe! Ok, selain durian, pulut pauh ni juga merupakan one of my favourite jugak. So yea, pujuk punya pujuk akhirnya dapat jugak Cik Nana durian. Ok, bukan pujuk sebenarnya cuma sekadar cakap 'nak durian nak durian' lima ratus enamploh kali je =P Gembira kau!!

Setelah kenyang, we headed back to the hotel.Sampai je hotel tetiba ... tett tett tett tettt SMS

Bro: I got accepted dekat UIA.
Me: whattttt??! And you nak balik?
Bro: Ehehehe. Well, isn't it obvious?
Me: But why?!
Bro: Bosan lah sini.
Me: Hello brother! Tak sampai 24 hours pun dah bosan ke?!
Bro: Hahaha. Cakap kat ayah blablablablabla ....

I was so shocked! Nak tergelak pun ada jugak. Nak marah pun sama. So yea, told my parents and they laughed. The next day, mum, dad, uncle and aunt telah pergi ke KMP untuk menjemput Encik Bro. Hadoiii~ baru nak rasa rindu terus rasa macam nak panggang kepala dia! Biasalah, nama pun adik-beradik, selagi depan mata bergaduh macam orang gila. Kalau dah jauh ohh, I miss you, ohhh I miss you too.

So yea, it's decided! He's going to UIA. Gombak pulak tu! Tak boleh nak dekat lagi ke?! Konon-kononnya nak blajaq London lah ape lah. Haktuih! The orientation is on this coming Monday dekat UIA PJ. Nak hantar? Memang taklah! Pandai-pandailah kau hidup sendiri broooooo =P

That's all for now. Thanks for reading my lovely readers. xox

Pictures for today
I have no idea what this is -.-

 Kolej Matrikulasi Perlis ...

 ... goodbye (T.T)

 Sempat lagi -.-

Bustani Hotel. It's more like a motel to me. 
Overall, nice place to stay *thumbs up!

6 comments:

  1. HEHEH ape la....jgn panggang2 dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh! Hahaha. Bukan selalu pun. Hikhik!

      Delete
  2. Hahhaa. Laa dapat UIA pulak? Nasib baik baru satu hari. Hahaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA. Yea, tu la pasal. Nasib baik x balik KL lagi. Kalau tak goodbye lah :P

      Delete
  3. oooo. ni ke KMP. teringin nak pergi. tempat studi si dia ni. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh. ye ke? Hikhik. Sila lah. Tempat dia macam best je. Tenanggggg :D

      Delete

Thank you for your comment :)