Tuesday, May 1, 2012

Nana Diaries: Random Things You Can do in Car.

Monolog dalaman: malasnye nak pegi class hari ini. Nak sambung tido la. zzzz ...
Mama: Hello, good morning. Hari ni pegi class tak? I need you to do me a favour.
Me: Huh? Huh? Ada. Nak pegi sekarang la ni.

Yea, nampaknya plan Cik Nana untuk tidak ke kelas tidak menjadi ya. Ini semua gara-gara taknak tolong mama. Oh tidak, Cik Nana bukan anak yang tak mengenang jasa cuma malas je. She needed me to send her to work since her car broke down yesterday. So yea, cepat cepat Cik Nana kata nak pegi class. So, terpaksalah ayahanda saya yang hantar mama ke office :P Since Cik Nana tak menghantar ibu ke office, dad and I made an agreement. Cik Nana kena amik sissie from UM, mama from work, THEN si kecik dari sekolah. Macam tak adil je. Dia hantar satu, Cik Nana kena amik sampai tiga! 

So yea, seperti biasa setelah tamatnya tutorial SMF (only four of us attended the class 0.o), Cik Nana and the gang akan pergi lunch bersama-sama. Tapi since hari ni Cik Nana dan Serene Chiang je yang pegi class, terpaksalah kami menunggu ketibaan Aaron dan Joe yang datang college semata-mata nak makan -.- So yea, once they arrived we went to Black Canyon dekat Centerpoint dan seperti biasa jugak la, Cik Nana dan Serene Chiang akan order our favourite TOMYAM! heh heh!

After lunch, Cik Nana bergegas ke UM then terus ke office mama. Yela, janjinya pukul 3 kena sampai sebab si kecik habis class pukul 3.30pm. So yea, around 2.45pm Cik Nana dan sissie dah tercongok depan office mama. Nak naik malas. Yela, lagi 15min je nak pukul 3. By the time sampai dalam office die dah nak kena turun balik. So, Cik Nana dan Sissie decided to tunggu dalam kereta. Tunggu punya tunggu dah pukul 3.30pm.

Me: Mane mama ni?
Sissie: Die cakap die ade keje sikit. But I doubt SIKIT!
Me: Call her again!
Sissie: Mama, what time are you coming down?
Mama: In half an hour time.
Me: Say WHATTTTT?! Kalau shopping pun sempat ni -.-
Mama: Sorry my dears.

So yea, tunggu punya tunggu punya tunggu, around 4something mama turun dengan senyuman yang tidak bersalah. Apa lagi, bebel-bebel la Cik Nana yang kepenatan dan kelaparan ni. 

Me: You owe me food! I'm hungry! Hoyeahhhh~
(perhatian: Cik Nana baru lepas makan dekat Black Canyon kan tadi -.-)
Mama: Yela budak suka makan! Sila drive cepat sikit. We're late!

Went to Si Kecik school, McD for food, then home. Dah tak larat dah eden nak merayau-rayau. Anyw, I told mum that sissie and I made videos while waiting for her for more that an hour time. Dia siap cakap lagi "awww ... that's so sweet!". Seriously mum, sweet ape kebendanya! So yea, here's the video. I somehow managed to compile all the videos and turned it into this. Have fun watching everyone. xox

7 comments:

  1. Kelakarlah video tuh ! Nice try !
    :)

    ReplyDelete
  2. @nellythestrange: Thanks dear :) Glad u enjoy it :)

    ReplyDelete
  3. @anis scha: HAHA. Tang mane la yg comel tu :P

    @cik misi nadia: LOL. Thanks dear :)

    ReplyDelete
  4. lawak lah awak ni.

    apa2 pun TQ bagi tutorial kasi tak boring duk dalam kereta...haha

    ReplyDelete
  5. @udinz.com: Hahaha! Glad you like it :D

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)