Thursday, May 24, 2012

Nana Diaries: I'm free babeh!

Hello everyone. Assalamualaikum.
Apa habaq? Sihat? Alhamdulillah. Tak sihat? Makan ubat ye.

Yes, finally ke-nervous-an dan ke-stress-an Cik Nana akhirnya telah sampai ke penghujunya. Alhamdulillah, walaupun exam Cik Nana agak sukar sedikit tapi dengan berkat usaha dan doa berserta doa-doa kalian semua,  berjaya juga Cik Nana menjawab semua soalan dengan tenang. Dengan betul? Ehehe ... itu kita kena tunggu results keluar dulu lah ye.

Anyw, walaupun tangan Cik Nana ni sebenarnya agak sore sedikit gara-gara main badminton tanpa warm up semalam, namun ku gagahi juga bagi mengupdate readers ku yang tersayang ni semua. Eceeewah! So yea, setelah sekian lama Cik Nana tidak berjumpa dengan kengkawan Cik Nana, akhirnya kami bertemu juga semalam. Walaupun tak semua ada. Aaron dah balik Melaka, Antony pulak pagi petang siang malam membuta. So yea, tinggallah kami yang lain-lain ni. 

So yea, biasa la orang dah lame tak jumpa kengkawan, jumpa semalam tu terus excited tak henget. Sampai terlupa nak warm up. Mane taknye, sampai je dekat Ara Court Badminton Hall yang terletak di Kayu Ara tu, Cik Nana dan Serene Chiang terus memulakan sesi 'membakar lemak' kami. Selalunya kiteorang mesti gelak-gelak dulu, sembang sembang dulu, warm up semua, setengah jam kemudian baru start main. Tapi semalam ... hamboi, excited punya pasal. Tak sempat warm up lagi dah terus main! Haa, amikkaw! Hari ni dua-dua orang punya tangan macam dah nak tercabut. LOL.

So yea, since semalam dah bergumbira dengan kengkawan Cik Nana, jadi hari ni I've decided to stay at home je. Tak bagus anak dara asyik nak merayap je tiap tiap hari (no offense). Plus, jimat sikit duit kalau melepak dirumah ni. Heh heh. And since I've nothing important to do, Cik Nana telah mengadakan satu spring cleaning session kat rumah. Or to be exact kat bilik. Yela, kakak sedara Cik Nana a.k.a roommate tu dah asyik membebel je pagi petang siang malam. 

Roommate: Kamu ni exam bilik dah macam hape. Notes sini sana. Paper merata-rata. Pening tau!
Cik Nana: Ala, relax la. Dengar awak membebel lagi pening kepala! Huahuahua.

So yea, kemas punya kemas, macam macam Cik Nana jumpa hari ni. Surat-surat cinta zaman nenek moyang dulu pun ada hokeyh! Tergelak guling guling macam orang gila Cik Nana sorang sorang tadi. Hahaha. Tu baru satu almari belum satu bilik lagi. Kalau satu bilik taktahu la ape lagi yang bakal Cik Nana jumpa. Hikhik. 

Ok lah, sampai disini saja bebelan Cik Nana untuk hari ni. Yela, tangan tengah lenguh la katekan. Tak larat den nak menulis panjang panjang. That's all for now. Thanks for reading guys. Take care. xox.

Pictures for today.
Zaman rajin menulis surat. LOL

tu tu yang kiri sekali tu. Entah zaman bila entah tu. Athlete pulak tu!
*gelakgulingguling*

13 comments:

  1. I like playing badminton too ! Ehehe.... Good luck sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really? We shall play together one day. Hikhik :)

      Delete
  2. hehehe...exam memang memenatkan

    ReplyDelete
  3. malu bila ingat zaman kirim mengiram, balas membalas surat.. hekhek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA. Memang la malu tapi macam seronok la pulak bile bace balik surat surat tu. heheh

      Delete
  4. yayyy! dah merdeka ea. leh ler blogging sampai pengsan kalau ginie..hehehe. btw, lawa lah pictures. snap gambar guna camera apa ek? berkenan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayyyy! tu la, hopefully ade la cerita menarik untuk dikongsi lepas ni. LOL. Anyw, I pakai Canon 1000D je. And thanks :D

      Delete
  5. Replies
    1. ehehehe. Zaman dahulu kala punya tu :P

      Delete

Thank you for your comment :)