Saturday, May 5, 2012

Nana Diaries: The Avengers. I'm beyond happy!

Hello everyone! Assalamualaikum.
Apa habaq? Sihat? Alhamdulillah? Tak sihat? Makan ubat.

So yea, sebelum Cik Nana membebel dengan panjang lebar lagi, Cik Nana nak tanya satu soalan. Siapa kat sini dah tengok The Avengers? Ala, cerita yang ada Ironman, Hulk, Captain America dan sebagainya tu. Belum tengok?! Silalah tengok dengan segera. Anda tidak akan menyesal (unless kalau korang tak suke cerita yang macam ni). Kepada yang dah tengok, what do you think of the movie? Bagi Cik Nana lah kan, cerita The Avengers tu tersangatlah awesome. Seriously tak tipu. I was super excited the whole movie. Yahoohooo~

Anyw, back to main topic here. Hari ini merupakan hari yang tidak berapa produktif untuk Cik Nana. Mula-mula, plan Cik Nana hari ni ialah untuk menyiapkan assignment yang tak siap-siap tu. Tapi entah kenapa separuh jalan otak Cik Nana dah tak berapa nak berfungsi. Macam dah blur dah taktahu nak buat apa. Ape lagi, mesti lah stress dibuatnya. So, Cik Nana decided untuk meng-destress-kan diri ini. Macam mana? Heh heh! Tengok movie lah apa lagi :P

Disebabkan hari ini movie partner Cik Nana a.k.a kakak sedara kesayanganku itu agak busy, Cik Nana telah pergi menonton The Avengers dengan Cik Sissie. Perghhh, ini memang tak plan lah. Main sukehati jantung paru limpa je pegi. Kalau ada tickets ada, kalau takde tengok lah cerita lain. So yea, we wanted to go to Wangsa Walk je since dekat dengan rumah tapi entah macam mana boleh tersampai dekat Tropicana City Mall. Jauh tu bezanya! Konon kononnya taknak sesak ramai orang lah. Sekali, amikkaw! Penuh satu Tropicana City Mall tu dengan manusia. Nak cari parking pun kena round round sikit. Kalau dulu, kiri kanan depan belakang ada parking (semua orang dah tahu kewujudan Tropicana City Mall. Saya sedih).

So yea, Cik Sissie kata dia tak sempat makan sebab dia baru habis class. So, kami pun berjalanlah sini sana mencari makanan. Katanya dia nak cari McDonalds. Hello, manade McDonalds kat sini! So yea, jalan punya jalan kami terjumpalah pulak si Chatime ni hah! So, apa lagi. Dengan gembira hati kami membeli seorang satu. Yahoohoo~


Sissie: Sekarang pukul brape? Movie pukul brape?
Nana: Sekarang pukul 2.45. Movie pukul 2.55
Sissie: Weih, tak sempat ni. Awak lah ni nak beli Chatime sangat!
Nana: Ala, beli je Subway. Makan lah kat dalam cinema tu (ish ish ish!)
So yea,  Cik Sissie bought a BMT for herself and we went for the movie (with our Chatimes! Heh heh).

Perghhh, serious wa cakap sama lu, itu movie sangat superb! I really really really enjoyed myself. I first thought that the movie won't be that awesome since Wolverine dan Spiderman takde kan. Cik Nana kurang minat sikit dengan Hulk, Ironman, Thor dan Captain America tu walaupun all the previous movies pasal dieorang Cik Nana dah tengok (Cik Sissie macam blur blur sikit sebab dia tak tengok pun. Kalu tengok pun tengok gitu gitu je. Huhu). Tapi selepas tengok The Avengers ni macam dah tersuka pulak! Especially si Hulk tu. Macam comel lah pulak. HA HA! Yang lain-lain pun cool juga especially Hawkeye. Ohemgeee, tergoda sekejap! So yea, once again kepada yang belum sempat tengok The Avengers tu, sila-sila lah tengok. Tak rugi punya. Kalau boleh Cik Nana pun nak tengok lagi seratus kali. Ada sapa-sapa nak blanja Cik Nana tengok lagi? Heee. 

Well, that's all for now. I'll write again soon. Tulis blog berjela-jela, buat assignment 5 ayat terus blur. Nana nanaaa...*gelenggelengkepala. Anyw, take care people. Have a great day. xox

ps: maaf kalau entri kali ini dah macam karangan SPM dah. hikhik.
pps: Oh yea, since it's Friday today, it's Starbucks Happy Hour Day! I'm beyond happy!

Pictures of the day.
 With my Mocha Cookie Crumble Frappucino. Please ignore the weird eye -.-

 With her Chocolate Cookie Crumble Frappucino. You're welcome =P

She said let's take "jungle" picture! LAMEEEEE~

 
 Terima kasih traffic jam, I can happily enjoy me Starbucks -.-

Errrr ... hello, I'm here not there! Heh heh.

4 comments:

  1. citer avenger?
    perghh..best nampak..kena tgk ni..

    sedapnya air..mesti mahal kan?

    ReplyDelete
  2. @udinz.com: best. memang best. Silalah tengok :) Air? Takde la mahal. Less than RM10 je satu :D

    ReplyDelete
  3. the avengers, mmg best, qa da tgok.. suke hulk ^^,

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)