Monday, May 14, 2012

Nana Diaries: Make Up Session with the Kid

Hello everybodeyyyyy~ Assalamualaikum
Apa habaq? Sihat? Alhamdulillah. Tak sihat? Makan ubat.

Haaa, akhirnya dapat jugak Cik Nana update blog Cik Nana yang agak bersawang ni. Heh heh. Sebenarnye dah berhari-hari dah Cik Nana nak update tapi entah la. Malas bebeno tanggan ni nak menaip. So anyw, here's a short (tak short mane pun!) update for uols yang Cik Nana kasihi. Eceeeewah!

So yea, entah kenapa tetibe hari ni Cik Nana rasa macam nak mengemaskini alat solek (eceee...alat solek) Cik Nana yang sedang gembira mengumpul habuk kat atas meja tu. Well, nak kata banyak tu takde lah. Nak kata selalu bermake up lagi lah tak. Tapi entah lah, Cik Nana macam suka je membeli barang-barang ni semua. Anyw, sedang Cik Nana begitu asyik mengemas tetibe Si Kecik yang suka mengganggu keharmonian Cik Nana muncul.

Si Kecik: watttcha duin'? (Ala-ala iklan Phineas and Ferbs gitu)
Cik Nana: nak ape?
Si Kecik: takde ape. Saje kacau kacau.
Cik Nana: ohhh kayyy!

So yea, to make thing short, tetibe Si Kecik ni telah mengambil eye shadow berserta dengan eye shadow brush lalu ditempekkannya dekat mata Cik Nana.

Si Kecik: wowww! Cantik. Jom color lagi!

Melihat keasyikkan Si Kecik, Si Kakak Sedara pun agak teruja melihat dan turut serta 'menconteng' muka Cik Nana. Nasib baiklah Cik Nana hari ni mood sangat baik. So cooperate jela dengan mereka berdua ni. Suruh pejam mata, Cik Nana pejam. Suruh bukak mata, Cik Nana bukak. Suruh senyum, Cik Nana senyum. Memang cooperative gile lah. So yea, setelah hampir 20 minit, akhirnya siap juga muka Cik Nana dikerjakan mereka berdua ni. Nak tahu apa hasilnya?! 

TADAAAAAAA!

Tegolak den tengok ghupe den macam ni. HAHA! Yang paling tak boleh blah tu Si Kecik siap buat winged eyeliner lagi. Katanya "dada penah tengok orang buat macam tu. So dada ikut jela". HAHA! Yo ler dik oiiii. So yea, that's all for now. I shall update again soon. Take care. Jumpa lagi. Buhbye.xox

Extra pictures.


Siap amik gambar dengan mother's day flower lagi tu. HAHAHA!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment :)