Saturday, August 27, 2011

Nana Diaries: Oh Encik Dobi!

Selamat Aidil Fitri ...
Kepada saudara serta saudari ...
Setahun hanya sekali ...
Merayakan hari yang mulia ini ...


Wah wah, excited Cik Nana nak beraya kan. Siap melalak terlolong menyanyi lagu raya (walaupun pada hakikatnya tak berapa nak ingat lirik dia). Walaupun pagi ni mood raya Cik Nana terlebih excited, however tengahari tadi Cik Nana telah dikejutkan dengan satu berita yang menyayat hati. Apa dia?

Hah, korang ingat tak in my previous post Cik Nana ada cakap yang tahun ni Cik Nana ada tiga pasang baju kurung. Hah, nak dijadikan cerita, last Sunday Cik Nana hantar baju baju raya Cik Nana plus baju raya adik-adikku ke dobi untuk dibasuh dan digosok. Almaklumlah, baju baru kan. So yeah, masa Cik Nana hantar tu dia cakap baju siap on Wednesday (24/08/2011) which was like two days ago. Since schedule agak busy, Cik Nana decided to amik hari ini.

Terkejut badak Cik Nana tadi 'cause masa Cik Nana sampai dobi tu dia tutup. They pasted a notice saying that they will be on Raya break from 26/08/2011 till 03/09/2011! Ok lah, fine salah Cik Nana lah amik lambat tapi the blame bukan on Cik Nana sorang saja. Mana tak nye, call tidak apa tidak. Handphone pun diaorang off! Memanglah semua orang nak balik raya, tapi please lah be professional. Kalau ye pun nak cuti ke apa, at least call the customer kata diaorang tutup kedai, the baju dah ready ke apa. Macam taktau je baju baju tu orang nak buat raya. Kalau malas nak call pun at least btau awal awal (masa hantar baju) yang diaorang tutup on 26/08/2011 dapat lah orang plan bila nak amik and all. Ye dak? Ni tidak. Kan sekarang Cik Nana dah takde baju raya. Macam mana???

So, nampaknya tahun ni Cik Nana raya pakai baju last year jela. 
Sedih hatiku. Dah macam takde semangat dah raya T.T


1 comment:

  1. Sabar ok, adik beradik perempuan saya pun ngah ader masalah gak ni, tukang jahit tiba2 buat hal x siap jahit baju raya lg, dah la tahun ni patutnya satu family guna theme sama

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)