Tuesday, July 26, 2011

Nana Diaries: Lunch dates!

Kak Wawa: Nana, jom lunch Kenny Rogers esok.
Me: Settttt ! *hati berbunga-bunga

Kenny Rogers has always been one of my favourite makan-makan place. However, it has been a while since I went to Kenny Rogers to grab some chicken. So, mase Kak Wawa ajak makan Kenny Rogers tu hatiku sangatlah gumbira. Namun, hari ini impianku musnah. Earlier today, Kak Wawa said she, Ika and Ain decided to pergi Sogo for some shopping and wanted to grab their lunch kat Insaf. Yes, I'm a fan of Insaf too tapi disebabkan kemalasan untuk ke sana (yela, jauh kottt buat habis tenaga dan duhet aje) I've decided to grab my lunch kat MidV je and since Cik Ecah decided to MIA today, Incik Donut lah mangsa saya hari ini. *grin grin.

Me: Oh Incik Donut! Mari makan. Saya lapar !!!
Incik Donut: Baiklah. Meet me here.

Lalu, daku berjalan untuk mendapatkan Incik Donut. Setelah berpusing-pusing mencari makanan (padahal kedai makan kat MidV tu belambak) we went to my another favourite makan-makan place I Love Yoo! (cik nana ni memang suka makan ye kawan-kawan). Oleh sebab cik nana sangat bermurah hati so Incik Donut hari ni had his lunch for free. Makan makan sembang sembang, jam menunjukkan jam satu tiga puluh minit petang and since Incik Donut still has dozens of work to finish we went back to Krispy Kreme. Ye, sekali lagi cik nana menjamu selera. Name pun ikut Incik Donut so makan donut and coffee jela =D

"Ya Allah bosannye lahai. Nak masuk office malas. Nak shopping takde bende nak beli. Takkan nak tunggu incik ni habis kerja!". So, I've decided to call some friends and drag them down here. To my surprise, my dearest best friend said he'll come and teman me. An hour later, he arrived. We chatted and chatted macam dah 15 tahun tak jumpe padahal tiap-tiap hari bersembang. Almaklumlah, dia bakal meninggalkan tanahair terchinta ini next month so bersembang sakan lah kami =D Oh and yes we went to another makan place =P Around five, we went home. Oh mestilah saya tak naik public transport. hehehe !

Note for today:
He made my day worth half-day-working =D
Thanks MUAZ! 
and Incik Donut tooo!
*hugs

Donuts plus Diet Coke made work less stressful :)
*macam takde kena-mengena je*

2 comments:

  1. arghh nak ikot! da lame gila tak g sane... paling suka muffin dia. heaven gila! ces sy plak yg excited

    ReplyDelete
  2. lol. Imma big fan of it's macaroni cheese. Muffin so-so :D Mari-mari kita pergi :D

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)