Thursday, June 16, 2011

Nana Diaries: Saye nak Kuih Rose

Assalamualaikum and happy Thursday everyone !

Para penonton Nora Elena mesti tak sabar2 nak tunggu pukul tujuh kan. Yela, hari ni kan last episode. Anyw, I'm not gonna talk about Nora Elena or any TV shows tak kira lah yang Melayu, ke Indo ke Jepun, Korea dan sebagainya. This post gonna be about my typical June 16th, 2011.

Hari ni cik puan bangun agak terlewat sikit. Ini semua gara2 melayan cousin menonton horror movie Indo malam semalam. Somehow after 45 minutes cousin tertidur. So, cik puan ni pun tengok lah sorang2 walaupun cik puan ni sebenarnye pengecut tak hengat dunie -_- OK, back to the story, after helping dad with his video presentation, I went downstairs to grab some food. Yela, bangun2 terus mengadap lappy kesayangan mane tak lapar. In the kitchen I saw my maid was preparing some ingredients for i-don't-know-what.

nana: kak, lagi ngapain ?
maid: lagi nyiapin bahan2 untuk kuih rose.
nana: oh, nak buat ! nak buat !
maid: ya udah. *handed me the stuffs


Twenty minutes later ....

maid: cantik juga kuih rose kak na
nana: eh of course. pembuat die pun cantik *perasan tak hengat


Eh eh, tak sangkakan dalam ber"gua lu gua lu" cik puan ni sebenarnye berbakat juga di dapur. Tapi that will only happen when it comes to baking stuffs lah macam buat cakes, biscuits and things like that. Kalau bab nak masak lauk-pauk ni semua memang tak pas lagi. Heh heh ! 

Kepada bakal suami gua opss gua pulak ! Again again. Ehem ehem, to my to-be-husband, akan ku mahirkan diri ini suatu hari nanti. Kalau tak mahir2 jugak, you makan jela cake and biskut cicah kopi ye tiap2 hari *grinnnnn !

ps: sempat lagi nak snap pictures =D



Mereka yang tak berape nak jadi =P

3 comments:

Thank you for your comment :)