Thursday, June 23, 2011

Nana Diaries: 한국,사랑해 ! (Korea, I love you!)

안녕친구! 
(Annyeong chingu!)

It has been a while since my last entry. No, I'm not busy or lazy. It's just there's nothing much happened for the past couple of days. Yela, orang tak berkeretakan nak pegi mane2 pun susah. So, duduk rumah goyang kaki jela jawabnye.

Anyw, besides goyang kaki kat rumah I've spent my days by watching Korean drama. Aduhai, lame gua tak tengok Korean drama. Rase mcm kelakar pulak. Some of you might be wondering drama Korea ape yang I tengokkan ? Haaa .. I tengok 49 Days, all thanks to my aunt and cousin ! They've been watching this drama kat Astro Beyond for I don't know how long. Disebabkan rumah ni xde Astro Beyond, jadi terpaksela gua download. Nak beli CD gua tak mampu. Hikhik :P

 
(Credit to Mr. Google)

So yea, people kept on asking me, 
why do you looove watching Korean dramas ? 
Ape yang menariknye Korean drama tu 
sedangkan kita boleh agak what's the ending gonna be and all.

Saya mengikut trend ? Yela, sekarangkan satu malaya dilanda penyakit kpop. 여기 k-pop, 저기 k-pop, 여기저기 k-pop. Sampai kadang2 tu rasa tersangatlah annoyed (no offense ye). Anyw, the answer is NO ! That's not the reason why I love watching all these Korean, Japanese, Chinese, etc etc dramas. The only reason why I watch those dramas is to LEARN ! Pelik ? Somehow when I say it out loud I pun rase pelik. But hey, tak kesah lah kan. 

What do I actually learn from watching those dramas ? 
Learn how to deal with stuffs happening around me ? 
Learn how to get a drop dead gorgeous man
No. Tidak tidak ! 
I'm learning their languages !

Orang kate cik puan ni fanatic sangat sampai sanggup belajar bahase dieorang segala. Eh hello ! Cik puan tak fanatic ok. Cik puan cume suke belajar things that are related to languages je ! I have no idea why but I love languages ! Bagi lah bahasa apapepun semua gua nak belajar. Tapi nak buat macam mane, kalau nak attend classes masa dan duit sering mencemburui gua, jadi terpaksalah gua belajar sendiri dengan menonton sinetron2. 

Eh, sape kate kalau tengok drama je tak boleh nak blaja ?! Boleh kottt ! Tapi kalau ada orang yang boleh ajar and communicate with is wayyy better lah kan. HAH ! This is the time bile my friends play a major part in my learning process.

Thanks to my friends 다은 (DaEun) and 나래 (NaRae)
yang tak kesah to spend some of their times helping me and stuffs. 
고마워요!!! *hugs !
(Komawoyo chingu!)

Not forgotten my Japanese "teacher" and Chinese "teachers" too. 
Chinese language teacher gua memang belambak.
Siap boleh tukar2 lagi :P 

Thanks you guys !
You're the best *hugs~

2 comments:

  1. saya siap ada kamus lg.skrg dh blh baca tulisan die.tp maksud ssh nk faham psl tak hafal lg.hehe

    ReplyDelete
  2. really ?! bagus bagus. keep it up. attend classes ke ?

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)